2022-01-20 07:42:17• hírek • Agerpres

15 napon belül kötelesek újraszámolni a szolgáltatók a jogtalanul magas energiaszámlákat

A kiállításuktól számított 15 napon belül kötelesek újraszámolni a szolgáltatók a jogtalanul magas energiaszámlákat. Az erről szóló sürgősségi rendeletet szerdai ülésén fogadta el a kormány.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter a kabinet ülése után elmondta, a jogszabály azokra a számlákra terjed ki, amelyek nem tesznek eleget az árplafon bevezetéséről és a drágulások kompenzációjáról szóló törvény előírásainak. A téves számlákat nem kell kifizetniük a fogyasztóknak, és a szolgáltató késedelmi pótlék kifizetésére sem kötelezheti az ügyfeleit - tette hozzá.


A tárcavezető tájékoztatása szerint a szerdán elfogadott sürgősségi rendelet előírásai június 31-ig hatályosak. Addig 'a visszaéléseket elkerülendő' a szolgáltatók nem függeszthetik fel az ügyfeleik energiaellátását.


A miniszter elmondta, elsősorban a megszokottnál magasabb összeg utalhat arra, hogy a számlát tévesen állította ki a szolgáltató. 'A számlát tanulmányozva mindenki megállapíthatja, hogy többet kell-e fizetnie, mint korábban' - magyarázta.


Közölte azt is: elemzi annak a lehetőséget, hogy korábban vezessék be az eredetileg február elsejétől tervezett energiaár-csökkentő intézkedéseket, és nem zárja ki a szabályozott energiaárak újbóli bevezetését sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: